Prije korištenja usluga Internet trgovine www.fame.hr, molimo da pažljivo pročitate uvjete korištenja.

Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi FAME, obrt za usluge, vl. Ivana Gudelj, Gornja Lomnica, LJ. Gaja 36, te služe kao elektroničko prodajno mjesto obrta – internet trgovina. Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.fame.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP NN br. 41/14) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 81. ZZP. Svaka posjeta i kupovina putem Internet trgovine www.fame.hr podrazumijeva  da ste pročitali uvjete korištenja, te da ste u potpunosti suglasni s istima.

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini www.fame.hr.

CIJENE

Cijene su izražene u kunama. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se naplaćuju prilikom preuzimanja robe.

NARUDŽBE

Svi proizvodi naručuju se putem elektronskog obrasca. Kako bi izvršili kupovinu proizvoda putem www.fame.hr potrebno je registrirati se te navesti svoje ispravne podatke u registracijskom obrascu ili kupovati kao gost te navesti svoje ispravne i točne podatke u obrascu. Nakon što je registracija izvršena možete započeti s procesom narudžbe. Izričito je zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka te lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe. U slučaju netočnosti ili nepotpunosti podataka prodavatelj nije dužan naručenu robu isporučiti kupcu.

JAMSTVO

Proizvodi imaju garanciju u trajanju od 12 mjeseci, osim ako na proizvodu nije drugačije navedeno. Garancija ne vrijedi za oštećenja koja su se dogodila uslijed nepravilnog rukovanja proizvodom i neprimjerenog održavanja. Uređaj se mora koristiti u skladu s uputama i ostalim općim uputama koje su važeće za uređaje i opremu. Proizvođač kao davatelj jamstva jamči da je proizvod/uređaj potpuno funkcionalan i spreman za redovito korištenje u svrhu kojoj je uređaj namijenjen. Garancija se može uvažiti samo ako uz pokvareni očišćeni proizvod priložite sve pripadajuće dodatke i račun.

TRAJANJE I RASKID UGOVORA

Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između FAME, obrta za usluge i krajnjeg korisnika.

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora na sljedećoj poveznici.

Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma sklapanja ugovora.

Ako potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi u vezi s tim nastale troškove osim izravnih troškova povrata robe.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8, kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: info@fame.hr. Na sve primjedbe i prigovore obrt FAME odgovoriti će u roku od maksimalno 15 dana.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja. KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA

PLAĆANJE

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

  • Plaćanje pouzećem
  • Kreditnim karticama (Visa, Mastercard, Maestro, Diners).  Plaćanje na rate (1 – 12 rata) omogućeno je korisnicima Diners kartice i korisnicima MB plus usluge (navedene kartice prepoznatljive su po MBPLUS ili MBCARD logotipovima na prednjoj ili stražnjoj strani te se izdaju sa strane Erste banke te sljedećih banaka MBNET grupacije: KentBank, Slatinske banke, Primorske banke, Sberbanke, Istarske kreditne banke, Jadranske banke, Kreditne banke Zagreb i Veneto banke).
  • Putem Internet bankarstava / opće uplatnice u banci ili pošti